Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Módosult a földszabályozás - Új előírások az állattenyésztőknek is - 2018.12.13.

A parlament elfogadta a mező- és erdőgazdasági földek forgalmát szabályozó, illetve az agrárium szereplőinek versenyképességét javító törvénymódosításokat, amelyeket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magisz) kezdeményezett. Változtak az állattartók elővásárlási jogára vonatkozó szabályok is.

Lassuló infláció Németországban - 2018.12.13.

Lassuló ütemben emelkedtek a fogyasztói árak Németországban novemberben a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) végleges adatai szerint. Novemberben az egy évvel korábbihoz képest, 2,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, míg októberhez képest 0,1 százalékos volt a növekedés. Októberben éves szinten 2,5 százalékkal, havi bázison 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Dél-Afrikai baromfis védővám: arányos ellenlépést kellene tennie Brüsszelnek - 2018.12.12.

Arányos ellenintézkedésekkel kellene sújtania az Európai Uniónak a Dél-Afrikai Köztársaságot amiatt, hogy jelentős vámot léptetett életbe az EU-ból származó baromfitermékekre. A védővám komoly gondokat okoz az uniós baromfiszektorban, mivel Dél-Afrika az EU-s baromfitermékek egyik legnagyobb felvevőpiacának számít.

Élelmiszeripari szakképesítések:változott a szabályozás - 2018.12.12.

Változott az élelmiszer-vállalkozások működéséhez szükséges szakképesítések szabályozása – derül ki a Magyar Közlönyből.

Összesen 3,1 százalékkal nőtt a mezőgazdasági termelés - 2018.12.12.

A mezőgazdasági termelés 3,1 százalékkal nőtt az idén a tavalyi 5,2 százalékos visszaesés után - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növénytermesztés kibocsátása 1,8 százalékkal, az állattenyésztésé 5,7 százalékkal haladta meg az előző évit, amikor 7,1 százalékos, illetve 3,4 százalékos csökkenést regisztrált a statisztika. Az állattenyésztési ágazatok közül legnagyobb mértékben a baromfitermelés nőtt 2018-ban.

Idén nőtt a mezőgazdasági kibocsátás - A baromfiágazat is bővült - 2018.12.11.

Enyhén emelkedhet a mezőgazdaság kibocsátása 2018-ban, és meghaladhatja a 2600 milliárd forintot – közölte az Agrárminisztérium. Ezzel rekordot állíthat be az ágazat. Az idén a baromfiágazat is növekedett 2017-hez képest.

Nagy István: hungarikum a magyar tanya - 2018.12.11.

A hungarikumok közé tartozik a tanyai gazdálkodás – jelentette ki az „Év Tanyája” díj átadóján Nagy István agrárminiszter.

A karácsonyi időszakban jelentősen növekszik a pulykahús iránti kereslet - 2018.12.10.

Mintegy 20-25 százalékkal bővülhet a növekvő kereslet miatt a pulykahús belföldi forgalma az év többi hónapjához viszonyítva decemberben. Az exportnál 35-40 százalékos növekedésre számít a Magyar Pulykaszövetség.

Tovább bővült az élelmiszeripari termelés is - 2018.12.10.

Októberben 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, míg a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján 3,3 százalékos a növekedés - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Nőtt az élelmiszeripari termelés is.

Baromfivakcinák: új kutatóközpontot adtak át Mohácson - 2018.12.10.

Átadták a mohácsi Prophyl Kft. kutatólaboratóriumát és oltóanyag-termelő központját, amely 700 millió forintos  beruházással készült el. A cég más baromfivakcinák mellett a libák vérzéses bél- és vesegyulladása ellen is kifejlesztett oltóanyagot.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat