Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Búzából és repcéből is jobb eredmények születtek Zalában - 2019.08.15.

Zala megyében búzából és repcéből is több termett idén, mint az elmúlt évben. A búza hektáronkénti átlaghozama egy tonnával haladja meg a tavalyi mennyiséget.

Varga Mihály: a vártnál nagyobb lehet az idei GDP-növekedés - 2019.08.15.

Óvatos becslések szerint 4 százalék helyett 4,3-4,4 százalékkal növekedhet idén a magyar gazdaság - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a megjelent legfrissebb GDP-adatokra reagálva.

Gyorsult az agrárárak növekedése - A baromfi és a tojás kismértékben drágult - 2019.08.14.

úniusban a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 10,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. A növénytermesztési és kertészeti termékek éves áremelkedése a májusi 3,5 százalékról 10,6 százalékra ugrott, az élőállatok és állati termékeké 10,8 százalékról alig észrevehetően 10,1 százalékra változott - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. 

Pluszforrásokól kutatják, hogyan lehet kiváltani a GMO-s szóját - 2019.08.14.

Három éven át évi 260 millió forintos támogatásban részesül a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK). A forrást a Tématerületi Kiválósági Program keretében nyerte el az intézmény.

Fokozottan kell figyelni a higiéniás élelmiszerszabályokra - hívja fel a figyelmet a Nébih - 2019.08.13.

Nyáron fokozottan törekedni kell a higiénés konyhai alapszabályok betartására, mivel a friss táplálékokat a baktériumok is kedvelik, így az élelmiszer eredetű megbetegedések is gyakoribbak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hivatal mindenekelőtt javasolja, hogy a lakosság az étkezéshez, ételkészítéshez vásárolt alapanyagokat, élelmiszereket mindig megbízható helyről, üzletben, piacon szerezze be. 

Nem segély, hanem tudás és technológia kellene Afrikának - 2019.08.13.

Segély helyett tudás- és technológia exporttal kellene segíteni az aszály sújtotta afrikai országokat - jelentette ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ismét gyorsul az infláció a román piacon - 2019.08.13.

Júliusban 4,12 százalék volt a tavalyi hetedik hónaphoz mérten a román infláció, ami ismét növekedés az előző hónapban jegyzett 3,8 százalék után - közölte a román országos statisztikai intézet. Júniusban az éves inflációs ráta 4,10 százalékról mérséklődött 3,8 százalékra, júliusban viszont az éves fogyasztói árindex ismét 4 százalék fölé emelkedett.

Praktikák a kánikulában: hogyan vásároljuk meg és készítsük el a húsokat? - 2019.08.12.

A nyári kánikulai melegben könnyen romlanak az ételek, különösen a húsok. Az állati eredetű termékekben gyorsan szaporodnak a komoly betegségeket okozó baktériumok, ezért nem árt az óvatosság. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya elárulja legfontosabb tanácsait, hogy nyáron is friss hús kerülhessen asztalunkra.

Uniós források: egyszerűsített az MNB - 2019.08.12.

Indulhat az utolsó roham az uniós támogatásokért, és a még elérhető forrásokat egyszerűbben, akár 100 százalékos előleggel vehetik igénybe a kis- és középvállalkozások (kkv) - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Emellett bővül a kedvezményezettek köre is, mivel mostantól az egyszerűsített adózású vállalkozások is igényelhetik az összes elérhető hitelterméket.

MNB: az inflációnál jobban csökkentek az alapmutatók - 2019.08.12.

Az előző hónaphoz képest az infláció és a maginfláció egyaránt 0,1 százalékponttal 3,3, illetve 3,7 százalékosra csökkent, míg az adószűrt maginfláció 0,3 százalékponttal 3,2 százalékosra mérséklődött - közölte a KSH inflációs adataihoz kapcsolódva a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat