Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

2,7 százalékos fogyasztói áremelkedés januárban - 2019.02.12.

Januárban a fogyasztói árak átlagosan 2,7%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben.

Felfüggesztik az energiahatékonysági pályázatot a Vidékfejlesztési Programban - 2019.02.11.

Több mint 1300 milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban (VP), ami 176 ezer kérelem támogatását jelenti - közölte az Agrárminisztérium. Az energiahatékonysági pályázatot felfüggesztik.

Élen a magyar mezőgazdaság a V4-eken belül - 2019.02.11.

A visegrádi négyek országcsoporton belül a magyar agráriumnak a legnagyobb a részaránya a nemzeti össztermékben - mondta Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató csoportvezetője az M1 aktuális csatornán.

Digitális agrárakadémiát hoznak létre - 2019.02.08.

A készülő digitális agrárstratégia alapja, hogy a mezőgazdasági termelők a mindennapi munkájuk során használni és hasznosítani is tudják a számos új technológiát és az ehhez kapcsolódó tudást, éppen ezért a képzés és tudásátadás központi kérdése lesz a következő éveknek.

Növekszik, de az átlagtól elmaradt az élelmiszeripari termelés - 2019.02.08.

Az ipari termelés volumene 5,4 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 5,7 százalékkal nőtt tavaly decemberben az előző év azonos időszakához képest - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszeripari termelés az átlagnál kisebb mértékben bővült.

V4-es agrárkamarák: meg kell őrizni a támogatásokat - 2019.02.07.

A Közös Agrárpolitika jövőjéről tanácskoztak a visegrádi országok (V4) agrárkamaráinak  71. veszprémi ülésén. A köztestületek úgy foglaltak állást, hogy meg kell őrizni a jelenlegi támogatási szintet.

A munkavállalók nagy része úgy érzi, megmarad a munkahelye - 2019.02.07.

A magyar munkavállalók 82 százaléka úgy érzi, hogy több mint 5 évig megmarad az állása. A férfiak 83, a nőknek pedig 80 százaléka látja biztosnak a saját pozícióját a jelenlegi munkahelyén. A mezőgazdaságban 67 pontos mutatót mértek.

A baromfiágazat helyzetével foglalkozott a brüsszeli bizottság - 2019.02.06.

Legutóbb január 24-i ülésén tekintette át az illetékes uniós szakbizottság az EU-s baromfiszektor helyzetét. A legfontosabb statisztikákat az alábbi linken lehet elérni.

Kamarai kérdőív az élelmiszeripari pályázatokhoz - 2019.02.06.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kérdőíve a VP3-4.2.1-4.2.2-18 kódszámú „Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című projekt tervezési szakaszában nyújt támpontot a pályázók számára.

Refinanszírozási programot indít az MFB - 2019.02.06.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Növekedési hitelprogram fix (nhp fix) forrásait közvetítő 25 milliárd forintos keretösszegű új lízing refinanszírozási programot indít. A finanszírozást a magyarországi mikro, illetve kis- és közepes vállalkozások igényelhetik maximum 2,5 százalékos kamattal.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat