Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Újabb befektetési lehetőségek nyílhatnak az eurázsiai piacon - 2019.04.15.

Az Eurázsiai Fejlesztési Bankkal létrejött együttműködés révén a magyar cégeknek a mezőgazdasági technológiák és az élelmiszeripar területén is befektetési lehetőség nyílhat a Pénzügyminisztérium (PM) szerint.

A baromfiágazat mentette meg tavaly a hússzektort - 2019.04.12.

A baromfiágazat növekedésének köszönhetően tavaly több mint 8 százalékkal bővült a húságazat teljesítménye - mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) társadalmi elnöke.

Folyamatosan növekszik a brazil szójatermelés - 2019.04.12.

Az utóbbi 5 évben a brazil szójatermő terület évente 5 százalékkal nőtt, és a 2019/20-as gazdasági évben várhatóan eléri a 36,5 millió hektárt. Ez azonban már csak egyszázalékos gyarapodás lenne az előző szezonhoz képest. Ennek oka, hogy nem tudni, Kína meddig tart igényt a dél-amerikai szójára.

Május 3-án rendezi meg a BTT az idén a Baromfi Világnapot - 2019.04.11.

Május 3-án ünnepli az idén a nemzetközi Baromfi Világnapot a Baromfi Termék Tanács (BTT). A rendezvénynek a budapesti Vajdahunyadvár ad otthont.

Farkas Sándor: a tárca figyel a tojáságazatra - 2019.04.11.

Az állam mozgásterét a piaci folyamatok befolyásolásakor a magyar és az uniós jogszabályok szabják meg, de az Agrárminisztérium (AM) minden lehetőséget kihasznál a magyar tojáságazatban tevékenykedő állattenyésztők versenyképességének biztosítására - közölte Farkas Sándor, az AM parlamenti államtitkára parlamenti képviselői kérdésre adott írásos válaszában.

Gyorsuló ütemben növekednek a fogyasztói árak - 2019.04.11.

Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az elemzők 3,5 százalékot vártak a februári 3,1 százalék után. A tavaly októberi 3,8 százalékos inflációs adatot leszámítva a fogyasztói árak 2013 januárja óta nem emelkedtek ilyen mértékben egy év alatt.

Egyre többször kerül pulykasonka a húsvéti asztalra - 2019.04.10.

A legtöbb családnál a húsvéti hagyományhoz hozzátartozik a hús, a tojás és a kalács fogyasztása, hiszen már az ünnep neve is a böjt végét jelzi. Ma már egyre népszerűbbek a pulykahúsból készült főtt-füstölt sonkaféleségek is.

A falugazdászok közreműködnek a támogatási kérelmek benyújtásában - 2019.04.10.

Április 9-ével kezdődött az egységes kérelmek 2019-es benyújtási időszaka. A gazdálkodók a támogatási kérelmek kétharmadát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével adják. A benyújtásában a falugazdászok ingyenes segítséget nyújtanak. A NAK felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy őstermelői igazolvánnyal vagy kamarai kártyával rövidíthető a kérelmek ügyintézési ideje.

Felmérik az élelmiszeripari cégek digitális helyzetét - 2019.04.10.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Debreceni Egyetem Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola együttműködésében felmérés készül a hazai élelmiszeripari vállalkozások digitalizációs helyzetéről.

Postázta a kapacitásigazolásokat a BTT - Felmérő lapok a nem BTT-tagoknak - 2019.04.09.

Minden olyan tagjának postázta a Baromfi Termék Tanács (BTT) az idei állatjóléti támogatások igényléséhez szükséges kapacitásigazolásokat, akik tagsági regisztrációjukat rendezték, kitöltött kapacitásfelmérő lapjukat pedig 2018 végén visszaküldték. Akik nem tagjai a BTT-nek, az alábbi kapacitásfelmérő lapokat kell kitölteniük és visszaküldeniük. A terméktanács ismételten felhívja a baromfitartók figyelmét, hogy az állatjóléti támogatási kérelmeket április 15-ig mindenképpen be kell nyújtani a Magyar Államkincstárhoz.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat