Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Állatjóléti támogatások: hatályon kívül helyezte az N0674-es nyomtatványt a kincstár - 2018.12.07.

Hatályon kívül helyezte a baromfiágazati állatjóléti támogatások igényléséhez szükséges N0674 számú nyomtatványt a Magyar Államkincstár (MÁK). A jövő évtől várható állatjóléti támogatásokkal kapcsolatban a Baromfi Termék Tanács (BTT) folyamatosan tájékoztatja a gazdálkodókat.

GMO-mentes szója: ösztönzik a hazai termelést - 2018.12.07.

A jövőben is ösztönözni kell a szójatermesztést, mivel az éves, átlagos termés távolról sem fedezi az ország fehérjeigényét - mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Az előzetes adatnál is jobban, 5,2 százalékkal nőtt a harmadik negyedéves GDP - 2018.12.07.

A bruttó hazai termék (GDP) 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit a harmadik negyedévben, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított kiegyensúlyozott adatok szerint pedig a gazdaság teljesítménye 5,2, az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékkal nőtt - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A mezőgazdasági számlák háromnegyedét fizetik ki határidőre - 2018.12.06.

Nőtt a határidőre kifizetett számlák aránya az idén, de az átlagos fizetési késedelem hossza emelkedett a Bisnode Magyarország Kft. harmadik negyedéves adatai alapján. A mezőgazdaságban a számlák háromnegyedét rendezték határidőre.

Kétéves mélyponton az élelmiszerárak a FAO szerint - 2018.12.06.

Novemberben több mint kétéves mélypontra csökkentek az élelmiszerárak a világon - jelentette az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). Az alapvető élelmiszerek árindexe 2016 májusa óta legalacsonyabb, 160,8 pont lett novemberben az októberi 162,9 pont után.  Tavaly novemberben az index jóval magasabban, 175,7 ponton állt.

Harmadával csökkent a halálos mezőgazdasági balesetek száma - 2018.12.05.

Harmadával, 33 százalékkal csökkent a halálos kimenetelű mezőgazdasági munkabalesetek száma Magyarországon tavaly - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára egy budapesti konferencián.

Téli élelmiszer-ellenőrzések: vizsgálják a húsféleségeket is - 2018.12.05.

Elkezdődtek a hagyományos téli élelmiszerlánc-ellenőrzések. Az Agrárminisztérium tájékoztatása szerint az akció év végig tart és szinte minden, az ünnepekhez kötődő termékre, valamint ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra kiterjed.

Kacsatetemekkel akarta etetni sertéseit - 2018.12.05.

Kacsatetemeket használtak sertések takarmányozására egy Bács-Kiskun megyei gazdaságban - derítette fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A súlyos hiányosságok miatt a Nébih azonnali hatállyal forgalmi korlátozást rendelt el, a szabálysértő pedig több százezer forintos bírságra számíthat.

Továbbra is cél a GMO-mentes szójatermelés - 2018.12.04.

A jövőben is a genetikailag nem módosított szója (GMO-mentes) termesztését kell ösztönözni Magyarországon – hangoztatta Nagy István agrárminiszter egy budapesti szójafórumon. Stratégiai cél a megtermelt mennyiség belföldi megőrzése és feldolgozása is.

Jó gabonatermés Romániában is - 2018.12.04.

Romániában az idei gabonatermés meghaladta a 30 millió tonnát a tavalyi 27 millió tonnát követően - közölte Petre Daea román mezőgazdasági miniszter. Búzából 10,2 millió tonna termett, 2,3 százalékkal több a tavalyi 10 millió tonnánál.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat