Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Jó eredmények után nehezebb év a csirkepiacon - 2019.02.05.

Nem jók a csirkehúspiac idei kilátásai, mert világszinten és az EU-ban is túltermelés van – nyilatkozta a Világgazdaságnak Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BIT) elnök-igazgatója. A jelenlegi helyzet nyomott árakat eredményez.

Nagy István: kulcskérdés az agrártermelés növelése - 2019.02.05.

A magyar mezőgazdaság fejlődésének kulcskérdése a termelés növelése, ami a versenyképesség és a hatékonyság javításával érhető el - mondta Nagy István agrárminiszter a budapesti OTP Agrár Gálán.

A magyar baromfira is szüksége lenne Kazahsztánnak - 2019.02.05.

Az állattenyésztés, a növénytermesztés, a tudomány, valamint az oktatás területén a magyar-kazah kapcsolatok bővítéséről és fejlesztéséről tárgyalt Farkas Sándor, az Agrárminisztérium  parlamenti államtitkára Gulmira Iszajeva kazah agrárminiszter-helyettessel.

Próbaösszeírást végez a KSH - 2019.02.04.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020 nyarán teljes körű mezőgazdasági összeírást hajt végre (Agrárcenzus 2020). A módszertan véglegesítése érdekében a hivatal idén február 1. és 28. között próbaösszeírást végez.

Idén 5 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak az agrárvállalkozások - 2019.02.04.

Stabil 8 százalékos árbevétel-növekedéssel, de a korábbiakhoz képest kissé szerényebb, 4 százalékos profitnövekedéssel terveznek a cégek idén – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból. A mezőgazdasági cégek 5 százalékos bővülésre számítanak.

Március 20-ig érvényesíthetők az őstermelői igazolványok - 2019.02.01.

Az őstermelők március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és őstermelői értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák.

Hatályba lép az EU-Japán kereskedelmi megállapodás - 2019.02.01.

Február 1-jén hatályba lép az EU és Japán közötti gazdasági partnerségi megállapodás, amely megszünteti a Japánba exportáló uniós vállalkozásokra háruló, évente mintegy 1 milliárd eurót kitevő vámok túlnyomó többségét - közölte az Európai Bizottság. A tájékoztatás szerint a megállapodás teljes körű végrehajtását követően Japán az EU-ból importált áruk 97 százalékánál eltörli a vámokat.

Kétszeres támogatás a Tanyafejlesztési Programban - 2019.02.01.

A tavalyi évhez képest duplájára, összesen 2,4 milliárd forintra emelkedett a Tanyafejlesztési Program keretösszege 2019-ben.

Találtak bizonyítékokat a kettős élelmiszerminőségre az EU-s vizsgálatok - 2019.01.31.

Az egységes piacon ugyanolyan márkanév alatt, ugyanolyan csomagolásban árult termékek egyharmada lehet gyengébb minőségű vagy eltérő összetételű az EU bizonyos tagállamaiban – erről árulkodnak az Európai Bizottság (EB) Közös Kutató Központja által elvégzett tesztek előzetes eredményei.

Dinamikus gazdasági növekedést vár az MNB - 2019.01.31.

Folytatódhat a dinamikus gazdasági növekedés Magyarországon az idén. A GDP-bővülés üteme ugyanakkor némileg lassulhat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) felmérése szerint. Az agrárvállalkozások többsége óvatos árbevételi várakozásokról számolt be.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat