Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Nemzetközi élelmiszer-konferencia Kaposváron - 2019.08.09.

A Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Somogy megyei szervezete szeptember 12-én, Kaposváron tartja meg a II. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia (Élelmiszer-turizmus – Vidéki ízek) című rendezvényét – közölte a NAK.

Vége a nyári élelmiszer-ellenőrzéseknek: szankcionált a Nébih - 2019.08.09.

Lezárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza. A szakemberek 1,4 millió forint értékben, mintegy 7 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A kiskapacitású baromfikeltetőket is be kell jelenteni a TIR-be - 2019.08.08.

A kiskapacitású - azaz ezer tyúktojás egyenértéknél kisebb - baromfikeltetőket is kell bejelenteni az országos adatbázisba, azaz a tenyészet információs rendszerbe (TIR) – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Továbbra is érvényes ugyanakkor, hogy a kiskapacitású keltetők nem engedélykötelesek.

3,3 százalékos infláció júliusban - Az élelmiszerek 6 százalékkal drágultak - 2019.08.08.

Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 3,3 százalékkal voltak magasabbak, mint  egy évvel korábban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Júniushoz viszonyítva átlagosan 0,2 százalékkal emelkedtek az árak. A január-júliusi időszakban a fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakában mért szintet.

A második negyedévtől lassul a gazdasági növekedés - 2019.08.08.

A gazdasági növekedés az első negyedévben elérte csúcspontját és a második negyedévben megindult a GDP növekedési ütemének lassulása - erre következtetnek az MTI-nek nyilatkozó elemzők a júniusi ipari termelésről kiadott első becslésből.

Vidékfejlesztési tanulmányutakat szervez az agrárkamara - 2019.08.07.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztési és szaktanácsadási igazgatósága október-novemberben tanulmányút-sorozatot szervez. A cél az, hogy a kistermelők és a vidékfejlesztési szakemberek megismerhessék a hazai vidékfejlesztési gyakorlatokat. A kamara most felméri az ezzel kapcsolatos tagi igényeket.

Finn elnökség, új bizottság, új parlament: mi lesz a Közös Agrárpolitika sorsa? - 2019.08.07.

Egyelőre kérdéses, hogy az új finn elnökség alatt, illetve az új összetételű Európai Parlamentben és Európai Bizottságban hogyan alakulnak az erőviszonyok az uniós Közös Agrárpolitikával (KAP) kapcsolatban.

A reálbérek növekedése élénkíti a kiskereskedelmi forgalmat - 2019.08.07.

A reálbérek emelkedése fenntartja a kiskereskedelmi forgalom növekedését, amelynek üteme azonban mérséklődhet, mert a jövedelmek növekvő részét szolgáltatásokra, beruházásokra fordítják, vagy megtakarításokba helyezik az emberek - így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó szakértők a legfrissebb kiskereskedelmi adatokat.

Új kihívások és fejlesztési tervek a mezőgazdaságban - 2019.08.07.

Kiemelkedően fontos kormányzati cél a mezőgazdaság fejlesztése. Az ágazatnak a hatékony termelés érdekében új kihívásokkal kell szembenéznie.

Leállította Kína az USA-ból származó agrártermékek importját - 2019.08.06.

Kína leállította az amerikai agrártermékek importját annak nyomán, hogy Donald Trump amerikai elnök a múlt héten váratlanul újabb kínai termékekre rendelte el pótvámok kivetését.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat