Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Tojásból és húsfélékből is jóval több nagyobb lehet a húsvéti forgalom - 2019.04.09.

A tavalyinál is erősebb húsvéti forgalomra számítanak az áruházláncok. A vásárlók sonkákból és tojásból is jóval többet az átlagosnál. A kereslet egyre inkább a minőségi termékek felé tolódik.

Népszerű az Agrár Széchenyi Kártya a termelők körében - 2019.04.09.

Az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) folyószámlahitele kellő biztonságot nyújt az agrárvállalkozásoknak - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.

Idei egységes kérelmek: 470 milliárdra lehet pályázni - 2019.04.09.

Idén mintegy ötven jogcímen 470 milliárd forintra pályázhatnak a mezőgazdasági termelők - közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Újra lehet szállítani Kínába kacsa- és libahúst - 2019.04.08.

Ismét engedélyezi a kínai vámhivatal a Magyarországról származó kacsa- és libahústermékek behozatalát, amelyet 2015 óta tiltottak meg. A korlátozást a madárinfluenza-járványok miatt vezették be.

Új kamattámogatásos program indulhat az idén az agráriumban - 2019.04.08.

Új kamattámogatásos hitelprogramot indít az idén a kormány – erősítette meg Nagy István agrárminiszter a Figyelő hetilap budapesti agrárkonferenciáján. Kiemelt cél a generációváltás gyorsítása is.

Gyorsult az élelmiszeripari növekedés - 2019.04.08.

Az ipari termelés volumene februárban 5,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző hónaphoz viszonyítva 1,0 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az élelmiszeripar teljesítménye átlag közeli mértékben növekedett.

Feldman Zsolt: jól tartják az állatokat a hazai baromfitermelők - 2019.04.05.

A magyar baromfi döntő többsége jól tartott, mert a legtöbb gazda nemcsak az előírásoknak megfelelően, hanem a kötelező tartási feltételeknél jobb körülményeket biztosítva tartja az állatokat – hangsúlyozta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Április 9. és május 15. között nyújthatók be szankciómentesen az idei támogatási kérelmek - 2019.04.05.

Április 9-től május 15-ig nyújthatók be szankciómentesen az egységes támogatási kérelmek a Magyar Államkincstár (MÁK) e-ügyintézési felületén. Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás, valamint e jogcímekkel kapcsolatban teljesíthető az adatszolgáltatási kötelezettség.

Felgyorsulhatnak a kereskedelmi tárgyalások Kína és az USA között - 2019.04.05.

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások gyors lezárását sürgette Hszi Csin-ping kínai elnök Donald Trump amerikai elnöknek eljuttatott üzenetében - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Uniós rendelet a baromfiszektor irányadó árainak módosításáról - 2019.04.04.

Megjelent az Európai Bizottság rendelete a baromfihús- és a tojáságazatra, illetve a tojásalbuminra vonatkozó irányadó árak módosításáról.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat