Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Agrárium 2019 konferencia március 7-én Kecskeméten - 2019.01.30.

Március 7-én rendezik meg Kecskeméten az „Agrárium 2019” konferenciát. Az eseményen – amely az évkezdet egyik legfontosabb agrárkonferenciájának számít - szakmai előadóként részt vesz Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnöke is.

Tyúktojással a rák és az izületi gyulladások ellen - 2019.01.30.

Génszerkesztéssel olyan tyúkokat hoztak létre a skóciai Roslin Intézetben, amelyek tojásai ízületi gyulladást és a rák néhány típusát gyógyító szerek alapanyagát tartalmazza.

Nagy István: komoly kihívások az agráriumban - 2019.01.30.

"Aki nagy kalandot akar, az az agráriumban kereskedjen" – fogalmazott Nagy István agrárminiszter a Debreceni Egyetem (DE) pályaorientációs napján. A tárcavezető szerint az ágazatot érintő kihívásokra a 21. században nincs kizárólag "agrárválasz".

Tovább csökkent a munkanélküliség - 2019.01.30.

A tavaly október-decemberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 8 ezerrel, 167 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,2 százalékponttal, 3,6 százalékra csökkent - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal.

Kiállt az európai állattenyésztés mellett a Copa-Cogeca - 2019.01.29.

Agrárellenes, tényektől elrugaszkodott kezdeményezésnek ítéli az európai gazdák legnagyobb érdekképviseleti szervezeteként működő Copa-Cogeca azt az aláírásgyűjtési akciót, amely az európai ketreces állattartás teljes betiltására irányul. A Copa-Cogeca az aláírásgyűjtési kampányt méltánytalan lépésnek minősíti, amely nem veszi figyelembe a gazdasági és társadalmi következményeket. A Baromfi Termék Tanács szerint európai szintű szakmai összefogással kellene fellépni a szélsőséges és tisztességtelen kezdeményezés ellen.

GMO-mentes élelmiszerek: Fehérje Tervet javasol az Európai Bizottság - 2019.01.29.

Magyarország továbbra is elkötelezett a GMO-mentes élelmiszerek és a GMO-mentes takarmányozás iránt. Az uniós agrárminiszterek ülése a napokban foglalkozott az Európai Bizottság által javasolt Fehérje Tervvel.

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett a Hunent gyáravatóján - 2019.01.29.

Európa egyik legmodernebb víziszárnyas üzeme épült fel a Bács-Kiskun megyei Mélykúton. A gyáravatón Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.

Nagy István: elfogadhatatlan a vidékfejlesztési kassza szűkítése - 2019.01.29.

Elfogadhatatlan az Európai Bizottság azon javaslata, amely több mint 26 százalékkal csökkentené a Magyarországnak 2021 után jutó vidékfejlesztési forrásokat - emelte ki Nagy István agrárminiszter a Mezőgazdasági és Halászati Tanács brüsszeli ülésén. Az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint az ülésen 17 tagállam állt ki közös nyilatkozatban amellett, hogy a vidékfejlesztési források legalább a jelenlegi szinten lehessen tartani.

Negyedik negyedéves állatjóléti támogatások: január 31. a határidő - 2019.01.28.

Január 31-ig kell benyújtaniuk a baromfitartóknak tavalyi negyedik negyedéves állatjóléti támogatásaikra vonatkozó kifizetési kérelmeiket. A Baromfi Termék Tanács (BTT) felhívja a figyelmet arra, hogy a termelők a kérelmeket határidőre akkor is adják be, ha minden szükséges dokumentumuk esetleg nem áll rendelkezésre.

Budai Zoltán a Tojásszövetség új elnöke - 2019.01.28.

Budai Zoltánt, a Bábolna Tetra Kft. ügyvezető igazgatóját választotta elnökévé a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat