Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Több forrást hagy a vállalkozásoknál az adópolitika - 2019.07.30.

A kormányzati politika az adócsökkentés révén több forrást hagy a vállalkozásoknál, amelyből a cégek fejlesztésre, bővítésre, bérnövelésre tudnak fordítani - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium államtitkára az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Magyar-francia agrártárgyalások: szinten kell tartani a KAP-büdzsét - 2019.07.29.

A hagyományosan erős mezőgazdasággal rendelkező országoknak közösen kell fellépniük az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásainak megtartásáért és a gazdabarát, egyszerű szabályozásért – mondta Nagy István agrárminiszter a Didier Guillaume francia mezőgazdasági miniszterrel folytatott kétoldalú megbeszélés után Párizsban.

Ismét növelte GDP-előrejelzését a GKI - Jobb lehet a mezőgazdasági eredmény is - 2019.07.29.

Legfrissebb előrejelzésében ismét javította a GKI Gazdaságkutató az idei GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzését. A korábban várt 4 százalék helyett 4,3 százalékot várnak.

Nagy István: hátrányos a ketreces tojások bojkottja - 2019.07.29.

A jövőben tovább erősödik az élelmiszer-előállítás ipari jellege, ugyanekkor közelebb kellene vinni azt az emberekhez - ez az ágazat egyik nagy kihívása a XXX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett kerekasztal-beszélgetés résztvevői szerint.

Kereskedelmi háború: 16 milliárd dollár az amerikai farmereknek - 2019.07.29.

Az amerikai szövetségi agrárminisztérium 16 milliárd dollárral készül megsegíteni a farmereket - jelentette be közleményében Sonny Perdue agrárminiszter.

EU-Mercosur megállapodás: védeni kell az uniós termelőket - 2019.07.29.

Biztosítani kell a magyar termelők védelmét az Európai Unió és a dél-amerikai közös piac (Mercosur) tagországai között tervezett szabadkereskedelmi szerződés feltételeinek elfogadásakor - emelte ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP) képviselő.

Önellátás után offenzíva jöhet az orosz élelmiszerexportban - 2019.07.29.

Oroszország élelmiszer-ellátásának biztonsága lényegében biztosított - jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök. Az orosz agrárkivitel értéke öt év múlva elérheti a 45 milliárd dollárt.

Kellenek a fiatalok és a tudatos fogyasztók a mezőgazdaságban - 2019.07.29.

Fiatalokra és tudatos fogyasztókra van szükség a mezőgazdaságban – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára egy közelmúltbeli székesfehérvári agráreseményen.

Felmérik a magyar élelmiszerfogyasztási szokásokat - 2019.07.29.

A magyar élelmiszerfogyasztási szokásokról készít felmérést mintegy 2700 személy bevonásával a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A felmérésre további érdeklődők, elsősorban 18 év alattiak jelentkezését várják.

Zala megyében is jó a gabonafélék termésátlaga - 2019.07.29.

Kedvezőbb termésátlagokra számítanak Zala megyében az idén. A termésbecslések szerint őszi búzából, árpából és tritikáléból is több terem, mint tavaly.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat