Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

EU-USA kereskedelmi tárgyalások: a NAK egyetért a bizottsági állásponttal - 2019.01.28.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egyetért az Európai Bizottság elfogadott irányelveivel az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban. A tervezet az európai agrárium számára kedvező megállapodás lehetőségét tartalmazza, hiszen az EB elkötelezte magát amellett, hogy nem hajlandó tárgyalni a mezőgazdasági termékekről.

Élelmiszer-készletezésbe kezd a brit hadsereg a Brexit miatt - 2019.01.28.

A Sky News brit hírtelevízió értesülése szerint többek között élelmiszerek előzetes készletezésébe kezdett a brit hadsereg, arra az esetre, ha a brit EU-tagság megállapodás nélküli megszűnése miatt fennakadások keletkeznének az importban.

Baromfiágazati állatjóléti támogatások: még folynak az egyeztetések Brüsszellel - 2019.01.25.

Folyamatosak a baromfiágazati állatjóléti támogatások fenntartására irányuló tárgyalások az Európai Bizottsággal – közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára az AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállításon.

Élelmiszerpiac: bírósági kereset a kiskereskedelmi árrés miatt - 2019.01.25.

Az Európai Bizottság (EB) keresetet indított Magyarországgal szemben az Európai Unió Bíróságán a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kiskereskedelmében korlátozott árrés miatt. A szabályozás az EB szerint nem egyeztethető össze az uniós joggal.

A hazai agrár kkv-k megerősítése a legfontosabb cél - 2019.01.25.

A hazai mezőgazdaság versenyképességének növeléséhez a kis- és a közepes vállalkozások (kkv-k) megerősítése a legfontosabb cél az Agrármarketing Centrum (AMC) szerint.

Hogyan alakulnak a tojásárak? - Friss statisztikák - 2019.01.24.

Az uniós tojáspiac helyzetéről tartalmaznak újabb adatai az Európai Bizottság legfrissebb statisztikái.

Baromfi-takarmányozási és -egészségügyi konferencia Keszthelyen - 2019.01.24.

Baromfi-takarmányozási és baromfi-egészségügyi konferenciát rendeznek február 14-én Keszthelyen. Az eseményen előadást tart Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke is.

Influenzarezisztens csirkék: folynak a tudományos kísérletek - 2019.01.24.

Olyan génszerkesztett csirke létrehozásán dolgoznak az Edinburgh-i Egyetem tudósai, amely teljesen ellenálló az influenzával szemben. Ezzel akarják elejét venni a járványok kialakulásának.

Agrárberuházások: új kamattámogatásos hitelprogram indul - 2019.01.24.

Új kamattámogatási hitelprogram indítását tervezi idén az agrártárca a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseinek és beruházásainak segítésére – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Tovább bővül az élelmiszerforgalom is - 2019.01.24.

Tavaly novemberben a kiskereskedelmi forgalom a nyers adat szerint 5,0, naptárhatástól megtisztítva 4,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat