Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Trump továbbra sem hisz a klímaváltozás veszélyeiben - 2018.11.27.

Donald Trump amerikai elnök elutasította a nemrég nyilvánosságra hozott kormányzati jelentés megállapításait a klímaváltozás veszélyeiről. Nem hiszi, hogy a globális klímaváltozás káros hatással lenne az amerikai és a világgazdaságra.

280 tonna élelmiszeradományt gyűjtöttek össze - 2018.11.27.

Országszerte több mint 120 településen, 200 helyszínen szervezte meg a hétvégén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióját. Összesen több mint 280 tonna élelmiszer gyűlt össze.

December 11-én ülésezik a Tojásszövetség intézőbizottsága - 2018.11.27.

December 11-én intézőbizottsági ülést tart a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége. Az ülésen többek között szó lesz egy ágazati stratégia kialakításáról és a ketreces tartás problémáiról is.

Több mint 13 százalékkal nőttek a baromfivágások - 2018.11.26.

A mezőgazdaság idén is jelentős mértékben járulhat hozzá GDP növekedéshez – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára.

Kiállnak az uniós agrártámogatások megőrzéséért a V4-es agrárkamarák - 2018.11.26.

A Visegrádi Négyek (V4) agrárkamarái szerint garantálni kell az uniós finanszírozás folytonosságát, beleértve a gazdálkodóknak nyújtandó kifizetéseket. Emellett egyenlő versenyfeltételeket kell biztosítani a piacon, ami a közvetlen kifizetések kiegyenlítését jelenti.

Továbbra is növekszik a kiskereskedelmi forgalom - 2018.11.23.

Szeptemberben 4,4, naptárhatástól megtisztítva 5,4 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbit - közölte második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Bizottsági jelentés a fehérjenövények termeléséről - 2018.11.23.

Az Európai Bizottság jelentést tett közzé az uniós növényifehérje-termelés fejlesztésének kilátásairól, amelyben több meglévő szakpolitikai eszközt és új javaslatot ismertet. Növelni szeretnék a fehérjenövényekben rejlő gazdasági és környezeti potenciált.

Stabil helyzetben a pulykaágazat - 2018.11.23.

Továbbra is stabil a hazai pulykaágazat helyzete – derül ki a agyar Pulykaszövetség évértékelő tájékoztatójából. Figyelni ugyanakkor az egyre erősödő európai versenytársakra, ezért a versenyképesség növelése döntő jelentőségű a jövő szempontjából. Fontos tényezőnek számít a megvalósult ÁFA csökkentés, ám még így is kritikus fontosságúak a következő évek gazdaságösztönző lépései az ágazat fennmaradása szempontjából.

Különdíjat kapott a Sága Foods új weboldala - 2018.11.22.

Az Év Honlapja szakmai versenyen különdíjat kapott a Sága Foods Zrt. új weblapja, amely a cég teljes arculati megújításának részeként valósult meg.  A mai felhasználói igényeket kielégítő, videó hátterű weboldalt egyszerű navigáció, modern dizájn, interaktív felépítés jellemzi.

Az idén 4,6 százalékos magyar GDP-növekedést vár az OECD - 2018.11.22.

Az OECD prognózisa szerint a magyar GDP-növekedés a tavalyi 4,4 százalék után az idén 4,6 százalékra emelkedik, az előző előrejelzésben közölt 4,4 százalékkal szemben. Jövőre pedig 3,9 százalékos gazdasági növekedést vár a szervezet, 0,3 százalékponttal magasabbat a korábbinál. 2020-ban viszont 3,3 százalékra lassulhat a GDP-növekedés.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat