Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Új feldolgozót építenek a zalai baromfitermelők - 2010.11.16.

Új baromfifeldolgozót létesítenek Zalában takarmányipari cégek bevonásával azok a baromfitermelők, akik a korábban csődbe ment zalaegerszegi Zalabaromfi beszállítói voltak. A tervek szerint az építkezés még novemberben elkezdődik a pacsai ipari parkban, jövő nyáron pedig beindulhat a termelés is a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. elnevezésű új cégben.

Új MgSzH-s engedélyezés a baromfikeltetők számára - 2010.11.15.

Változtatott a baromfikeltető állomások engedélyezési és működési szabályozásán egy rendeletmódosítással a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A korrekció azt a célt szolgálja, hogy az előírások igazodjanak a tenyésztési hatóságként eljáró Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szervezeti átalakulásához.

Minősítési könnyítés a hazai kisvágóhidaknak - 2010.11.12.

Könnyítette a hazai kisvágóhidak működését egy rendeletmódosítással a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályból. Mentesülnek a kötelező vágás utáni minősítés alól az éves átlagban heti 200 darabnál kevesebb sertést, illetve heti 75-nél kevesebb marhát vágó vágóhidak.

A miniszter bővítette a szalmonellamentesítési pénzügyi keretet - 2010.11.10.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter aláírta azt a rendeletmódosítást, amely lehetővé teszi, hogy növekedjenek a szalmonellamentesítési programra fordítható idei források. A tárca vezetője a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezésére döntött a pénzügyi keret bővítéséről. Az új szabályozás várhatóan néhány napon belül jelenik meg.

Tiltakoznak az orosz baromfitermelők a fagyasztott áruk oroszországi betiltása miatt - 2010.11.09.

Az orosz termelők kérik a kormányt, hogy halassza el azt az intézkedést, amely megtiltaná a fagyasztott baromfihúsok oroszországi forgalmazását - előállítását és importját - a jövő év januárjától. Az előhűtött húsok oroszországi felhasználása a fagyasztott helyett gyakran lehetetlen a nagy szállítási távolságok miatt. Az Orosz Hússzövetség a kilátásba helyezett intézkedés nyomán megkérdőjelezi, hogy az eddig befektetett hárommilliárd dollár után ki akar majd beruházni az orosz baromfiszektorba.

Több milliárd forintos csalás az intervenciós gabonakészletekkel - 2010.11.09.

A győri GP Trade Kft. köré szerveződött az a csalás- és sikkasztássorozat, amellyel tizenegy személy 3,8 milliárd forint értékű intervenciós és közraktári gabonakészletet értékesített törvénytelenül 2005-2008. között. Az ügyben a napokban kezdődött tárgyalás a Zala Megyei Bíróságonl. A kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH) mintegy 1,3 milliárd, két banknak pedig további egy-egymilliárd forintot meghaladó kárt okoztak a vád szerint.

A miniszter szerint meg kell őrizni Magyarország GM-mentességét - 2010.11.08.

Magyarország abban érdekelt, hogy mentes maradjon a génmódosított (GM) termékektől - jelentett ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Ilse Aigner német szövetségi agrárminiszterrel folytatott közelmúltbeli tárgyalásain.

Kevéssé érinti a magyar vállalkozásokat a mélyhűtött baromfihúsok oroszországi betiltása - 2010.11.05.

Nem érinti jelentősen Magyarországot az a döntés, amely szerint Oroszország január elsejétől megtiltja a mélyhűtött baromfihúsok belföldi forgalmazását és gyártását - közölte Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. A hazai baromfiágazati vállalkozások ugyanis kevés baromfihúst szállítanak Oroszországba.

Brüsszel beengedné az unióba a génmódosított takarmányokat - 2010.11.04.

Az Európai Bizottság (EB) új javaslata lehetővé tenné a nem engedélyezett génmódosított takarmányok európai importját - állítja a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTSZ) európai zöldek birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva. Az MTSZ arra szólítja fel a kormányt, hogy Magyarország utasítsa el a bizottság javaslatát.

Agrárjelentés: trükközéssel vádolják az előző kormányt - 2010.11.03.

Elkészítette a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a 2009-es évről szóló agrárgazdasági jelentést - írja honlapján a tárca. A jelentés szerint egyes területeken a törvényben megfogalmazott célok 2009-ben nem teljesültek. Az előző kormány nem biztosította a nemzeti agrártámogatások reálértékének megőrzését, így a gazdáknak közel 60 milliárd forinttal kevesebb pénz jutott. Trükköztek a kifizetésekkel és az elszámolásokkal, ezzel "rontották a következő kormány támogatási lehetőségeit".

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat