Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Agráregyüttműködésről egyeztetett Kínában Fazekas Sándor

2017. szeptember 13., 09:32

Mezőgazdasági együttműködésekről egyeztetett Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kínai kollégájával, valamint több helyi vezetővel - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

A közlemény szerint az agrártárca vezetője Pekingben kijelentette: a Kínával kiépített kiváló kapcsolatoknak és a magas szintű egyeztetéseknek köszönhetően Magyarország a távol-keleti régió és az Európai Unió közötti, egyre nagyobb áruforgalom logisztikai kedvezményezettje lehet. Magyarország növelni kívánja a Kínába irányuló agrárexportot.

Látogatása során Fazekas Sándor egyeztetett a mélyhűtött kínai húskészítmények egyik legfontosabb előállítójának vezetőjével, és a feldolgozóipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt Henan tartomány mezőgazdasági ügyekért felelős kormányzó-helyettesével.  Fazekas Sándor szerint a kínai élelmiszer-feldolgozás egyik központjaként működő tartomány - amely egyúttal Kína legnagyobb búzatermesztő régiói közé tartozik - nyitott a magyar élelmiszeripari technológiák, a jó minőségű, GMO-mentes magyar élelmiszerek és a magyar vetőmag iránt.

A közlemény szerint Kína a magyar agrártermékek tizedik legfontosabb felvevőpiaca. Fazekas Sándor korábban kiemelte, hogy a Kínába irányuló magyar kivitel az elmúlt hat évben a nyolcszorosára nőtt, az agráripari exporttermékek értéke eléri a 67 millió eurót.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat