Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Magyar mintafarmok és agrárképzés Afrikában

2019. május 13., 09:25

Afrikai mintafarm-programot dolgoz ki Magyarország Nagy István agrárminiszter szerint.

A fejlődő országok számára az egyik leghatékonyabb támogatás a mezőgazdaság helyi fejlesztése – jelentette ki Nagy István az Afrikai Diplomata Napok keretében Magyarországon tartózkodó szubszaharai afrikai országok diplomatáival folytatott budapesti egyeztetésén Az agrártárca ennek megfelelően egy afrikai mintafarm-hálózatot dolgoz ki, illetve Ugandában egy agrárképzési projektet indított.

Az Agrárminisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium által kidolgozott mintafarm-hálózat segítségével a magyar technológiák, mezőgazdasági és környezetügyi fejlesztések helyben, az egyes afrikai országokban lesznek elérhetők és bemutathatóak, támogatva ezzel a magyar vállalkozások exporttörekvéseit is. A sikerrel futó ugandai projekthez a helyi, kampalai agráregyetem is csatlakozott. A projekt május 7-én indult második, kiterjesztett fázisában diákokat és helyi oktatókat is továbbképeznek.

A nehéz helyzetben lévő országokat az Agrárminisztérium szakmai tudásátadáson keresztül tudja a leginkább támogatni - hangoztatta a miniszter. Így elősegíti az adott ország mezőgazdasági termelésének hatékonyságát, az élelmiszerhiány csökkentését, valamint a népesség helyben tartását.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat