Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Magyar-szerb együttműködési megállapodást kötöttek

2017. május 19., 09:09

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar-Szerb Üzleti Tanács és a Vajdasági Gazdasági Kamara az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár keretében megtartott vajdasági-magyar üzleti fórumon.

Pásztor István, a vajdasági tartományi képviselőház elnöke szerint a megállapodás lehetővé teszi a gazdasági kapcsolatok további erősítését, és elősegítheti, hogy a magyar vállalkozók még nagyobb számban jelenjenek meg a vajdasági piacon. Szerbia határozott léptekkel halad az európai uniós tagság felé, a folyamat pedig a jogszabályok uniós standardokkal történő összehangolását is magával vonja, ami kedvező gazdasági környezetet teremt.

Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára a fórumon rámutatott, hogy a kétoldalú kereskedelmi áruforgalom rekordmagas szinten van, amihez a két ország közötti kiemelten jó viszony is hozzájárult. A jövőben a mezőgazdaság területén kívánják továbbfejleszteni és bővíteni a kapcsolatokat.

A korábban közölt adatok szerint a magyar-szerb kereskedelmi áruforgalom értéke a tavalyi esztendőben megközelítette a kétmilliárd eurót. Import szempontjából Magyarország Szerbia ötödik legjelentősebb külkereskedelmi partnere, és export szempontjából is az első tíz között szerepel.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat