Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Március 20-ig léphetnek az őstermelők

2019. március 12., 09:37

Közeledik a március 20-i jogvesztő határidő, eddig lehet érvényesíteni visszamenőlegesen az őstermelői igazolványokat.

A március 20-ig kérelmezett, 2019-es adóévre szóló értékesítési betétlap miatt az igazolvány érvényessége január 1. napjára visszamenőleges, ezáltal biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága. Akinek nincs érvényes igazolványa, nem minősül őstermelőnek, így őstermelőként értékesítési tevékenységet nem folytathat.

Az igazolványon látható öt év (például. 2018-01-01 – 2022-12-31) az igazolvány hatályosságát jelenti, ami nem azonos az igazolvány érvényességével. Az igazolványon szereplő adatokról itt olvashat bővebben. Az igazolvány csak a hatályos, adott évre szóló betétlappal együtt érvényes.

Amennyiben valaki bizonytalan igazolványa érvényességében, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a 2019-es évi betétlappal – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az elvesztett igazolványokat még díjmentesen lehet pótolni, lezárt adóévre vonatkozóan viszont betétlap pótlására nincs lehetőség. Az igazolvány érvényességére vonatkozó tájékoztató jellegű és nem közhiteles információk megtekinthetők a NAK honlapján, valamint a „Nemzeti Agrárgazdasági Kamara” néven elérhető applikációban is.

Azok a kamarai tagok, akik megadták e-mail címes elérhetőségüket, idén is kaptak elektronikus tájékoztató levelet az igazolványuk érvényességével kapcsolatban. Az őstermelők az ugyfelszolgalat__kukac__nak__pont__hu e-mail címre elküldött üzenetben, vagy az ügyfélszolgálat 80/900 365-ös zöld számán kérhetik e-mail címük rögzítését, esetleg személyesen megadhatják a területileg illetékes falugazdásznak is.

Az érvényesítésről és a szükséges dokumentumokról itt találhatók további információk. Az ügyfélszolgálati irodák címét és nyitvatartási ideje pedig itt tekinthető meg.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat