Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Mezőgazdasági együttműködés Angolával

2019. március 14., 08:12

Több magyar vállalat is beruházásokat hajthat végre Angolában. A Magyarország és Angola közötti gazdasági együttműködés a mezőgazdaságra is kiterjed.

Afrika a jövő kontinense, ezzel kapcsolatban senkiben sem merül fel kérdés – hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luandában. A kormány azért kezdte el a déli nyitás politikáját, hogy minél több vállalatot tudjon gazdasági sikerhez segíteni az afrikai gazdasági térségben – tette hozzá.

A kormány célja, hogy ne csak külföldi nagyvállalatok ruházzanak be Magyarországon, hanem a magyar gazdaság dimenzióváltásával párhuzamosan, a magyar cégek egyre több beruházást hajtsanak végre külföldön, hogy az ott megtermelt profit egy részét haza tudják hozni. Az Eximbank 40 millió eurós alapot hozott létre azért, hogy támogatást nyújtson a magyar vállalatok angolai gyártó és kutatás-fejlesztési kapacitásainak kiépítésére. Emellett a pénzintézet 135 millió eurós hitelkerettel is segíti a két ország vállalatai közötti kereskedelem előmozdítását - magyarázta a tárcavezető.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat