Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Nyilatkozat a fipronil mentességről: elkészült és letölthető a nyomtatvány

2017. szeptember 4., 09:34

Elkészült az a formanyomtatvány, amelynek kitöltésével a tojástermelő, tojásfeldolgozó és tojásforgalmazó vállalkozások deklarálhatják, hogy nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket, illetve csak fipronil mentes alapanyagokat szereznek be. A nyilatkozatminta a Baromfi Termék Tanács (BTT) honlapjáról is letölthető.

A BTT javaslatot tett a nyilatkozatok megtételéhez szükséges formanyomtatványra, amelynek szövegezése a vállalkozások tevékenységi körétől függően változhat. Ezt a mintát a BTT már elküldte tagjai részére.

A formanyomtatvány a terméktanács honlapjáról itt tölthető le. A BTT kéri, hogy a tojáspiaci vállalkozások saját tevékenységükhöz adaptálva módosítsák és töltsék ki a nyomtatványt, majd küldjék meg a következő címre (penzugy__kukac__magyarbaromfi__pont__hu).

A nyilatkozattal a tojáspiaci szereplők az országos főállatorvos számára deklarálják, hogy saját gazdaságaikban és üzemeikben nem használtak fipronil alapú rovarirtó szereket, illetve alapanyagaikat fipronilmentes, ellenőrzött telepekről szerzik be. A nyilatkozattal azt is igazolni akarják, hogy betartják az élelmiszer-biztonsági előírásokat, így az általuk előállított termékek biztonságosan fogyaszthatók a várhatóan időigényes hatósági ellenőrző vizsgálatok idején is.

A BTT folyamatos frissítéssel hozza nyilvánosságra honlapján azon vállalkozások listáját, amelyek a nyilatkozatokat kiállították.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat