Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Példaértékű összefogás akadályozta meg a nagy tojásfarm megépítését

2019. március 12., 15:20

Példaértékű összefogással sikerült megakadályozni, hogy egy német érdekeltségű társaság tojásfarmot létesítsen a Vas megyei Mikosszéplakon – nyilatkozta a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége alelnöke.

Az országos érdekvédelmi és civil szervezetek felülvizsgálták a tervezett beruházás dokumentációját, és olyan hiányosságokat, valótlanságokat tapasztaltak, amelyek a tulajdonosok számára komoly versenyelőnyt jelentettek volna – állapította meg Pákozd Gergely. Erre felhívták a hatóságok figyelmét, amelyek kellő szigorral léptek fel. Ennek eredményeként visszavonták az engedélyt és új eljárásra kötelezték a beruházót, aki azonban az új eljárást nem volt hajlandó lefolytatni, és visszavonta a terveket. A  beruházás ellenséges lépést lett volna a magyar tojáspiaccal szemben – húzta alá a szövetség alelnöke.

A mikosszéplaki tojástermelő telepet a német érdekeltségű Duna Tojás Kft. kívánta megépíteni. A győri Farm Tojás Kft. azonban a közelmúltban megvásárolta Duna Tojás Kft.-t, valamint a telepeknek szánt területeket is.

Pákozd Gergely rádiós interjúja itt hallgatható meg 6 óra 50 perc és 6 óra 58 perc között. Az interjúban szó van az unióba irányuló ukrán tojásszállítások növekedéséről is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat