Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Több tízezer új munkahely jöhet létre az agráriumban

2017. november 14., 09:00

Ötvenezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban az elmúlt hat évben, és a következő években várhatóan hasonló nagyságrendben lesz szükség új munkaerőre Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. Az agrár-szakképző intézmények és a gazdálkodók partnerségi együttműködési megállapodásokat kötnek.

Egységes agrárképzési rendszer épült ki az elmúlt években, és tizenöt új szakmával korszerűsítették a tananyagot is – mondta Fazekas Sándor a hajdúböszörményi Széchenyi István mezőgazdasági középiskola és a környékbeli agrárvállalkozók partnerségi együttműködési megállapodásának aláírásakor. Szerinte az ágazat hazai és nemzetközi versenyképessége nagymértékben függ a szaktudástól és a szakképzés minőségétől.

A miniszter fontos célnak nevezte, hogy "az agrárképzés rendszerének a megújítása az agrár- és élelmiszergazdasági ágazat sajátosságainak figyelembevételével, valamint a duális képzés megerősítésével történjen". Az elmúlt hat évben 50 ezer mezőgazdasági és élelmiszeripari munkahely jött létre, és a miniszter szerint a következő években hasonló nagyságrendben lesz szükség új munkaerőre.

A Földművelésügy Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) partnerségi keret-megállapodása alapján a megyékben és a fővárosban partnerségi együttműködési megállapodásokat kötnek a képzőintézmények és a gazdálkodók. A megállapodások a gyakorlatorientált középfokú agrárszakképzés megerősítését és az agrárvállalkozások versenyképességének növelését célozzák.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat