Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Új alapokra helyezhetik a magyar-orosz együttműködést

2017. május 16., 09:03

Képesek vagyunk meghaladni a szélsőséges érzelmi ingadozásokat az orosz viszonylatban, lehetséges a Budapest és Moszkva közötti együttműködés, amelynek újabb lehetőségei körvonalazódnak -  hangsúlyozta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az MTI-nek, miután Moszkvában eszmecserét folytatott Konsztantyin Koszacsovval, az orosz Szövetségi Tanács külügyi bizottságának vezetőjével.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter minapi washingtoni és Angela Merkel német kancellár moszkvai tárgyalásaira utalva, Németh szerencsésnek nevezte a külügyi bizottsági párbeszéd folytatásának időzítését. "Az időzítés megerősíti azt a megközelítést, amelyet Magyarország alkalmaz Oroszország vonatkozásában. Azt, hogy -  különösen a biztonságpolitika terén meglévő nézetkülönbségeknek a tudomásul vétele mellett - lehetséges egy elkötelezett és elmélyült párbeszéd Oroszország és a partnerei között" - mondta a politikus.

"Képesek vagyunk meghaladni az érzelmi szélsőséges ingadozásokat az orosz kapcsolatban. Nem könnyű ez Magyarország számára, tekintettel a múltbeli és bizonyos jelen eseményekre, de a kölcsönös tisztelet és közös érdekeknek az azonosítása alapján lehetséges egy gyümölcsöző együttműködést kialakítani. Ennek zászlóshajója Paks, és ennek mentén úgy gondolom, hogy további együttműködési lehetőségek körvonalazódnak Magyarország és Oroszország között" - fogalmazott Németh Zsolt. Az együttműködés potenciális területei között említette meg az energetika egyéb területeit, valamint a vízgazdálkodást, a mezőgazdaságot, az élelmiszeripart és a közlekedést.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat