Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Új vakcinagyártó üzemet épített a Ceva-Phylaxia

2017. július 14., 09:33

Az új vakcinagyártó üzemet avatott fel Budapesten a Ceva-Phylaxia. A cégcsoport a baromfivakcinák előállításában a harmadik legnagyobb vállalatnak számít a világon.

A 25 millió eurós, mintegy 7,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően hatszorosára növekszik a budapesti központ gyártókapacitása – mondta a Ceva-Phylaxia új vakcinagyártó üzemének átadásán Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára.. Ötszázezer helyett 3 millió ampulla készülhet a 3900 négyzetméteren kialakított négy külön termelő laboratóriumban.

Az új fejlesztésű automatizált gyártóvonalnak, a több mint 100 új berendezésnek köszönhetően egyidejűleg négy különböző törzset is tudnak termelni. A vakcinákhoz szükséges antigén előállításának kapacitása is a duplájára, 75 ezerről 150 ezer literre növekszik - mondta az államtitkár.

A nemzetközi Ceva csoport a világ 44 országában összesen több mint 5000 embert foglalkoztat. Az állategészségügyi piacon évtizedek óta meghatározó cégcsoport egyik legnagyobb erőssége a baromfivakcina-előállítás: ezen a területen a világ 3. legnagyobb vállalatának számít.  A cégcsoport globális baromfivakcina-gyártásának központja Budapesten található.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat