Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Újra Győrffy Balázst jelöli agrárkamarai elnöknek a Magosz

2017. szeptember 13., 09:33

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) benyújtotta jelöltlistáját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberi választására, amelyen újra Győrffy Balázst jelölik a NAK élére. Győrffy Balázs a jövő legfontosabb feladataiként az öntözési stratégia kidolgozását, az élelmiszerek áfacsökkentését és az ágazati együttműködés kiszélesítését említette.

A Magosz és 17 támogató szakmai szervezet benyújtotta 1480 küldött jelöltet tartalmazó listáját a november 3-i agrárkamarai választásokra, és mind a 19 megyében állítottak jelölteket – jelentette be sajtótájékoztatón Jakab István, a Magosz elnöke. A jelöltek több mint 40 százalékát a Magosz szövetséges szervezetei jelölték a listára, ezért azt az "összefogás listájának" nevezte.

Győrffy Balázs, a Magosz alelnöke, a NAK jelenlegi elnöke szerint az elmúlt években az agrárkamara a falugazdász hálózat révén mintegy ezermilliárd forintot juttatott el a magyar agrárium szereplőihez. A falugazdászok idén nyáron átlagosan 25-30 százalékos béremelést kaptak. Egy reprezentatív közvélemény kutatás szerint az agrárkamarai tagok mintegy háromnegyede elégedett a NAK tevékenységével, és szakmailag felkészültnek tartják a szervezet – tette hozzá Győrffy Balázs.

A NAK elnöke a jövő kihívásai közül a legfontosabbak közé sorolta az öntözési stratégia mielőbbi kidolgozását, az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésének kiszélesítését és a további ágazati együttműködést.

A NAK tagjai november 3-án országszerte 248 kijelölt szavazókörben voksolnak a szervezet új képviselőire. A tagok a NAK portálján, illetve saját e-irodájukba belépve tájékozódhatnak a részükre kijelölt szavazási körzetközpontról.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat