Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Kevesebb műanyag csomagolóanyagot használ az Aldi - 2019.03.19.

Csökkenti a műanyag csomagolóanyagok felhasználását üzleteiben az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.

Változtatni kell a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozásán - 2019.03.19.

Változhatnak a Magyar Élelmiszerkönyvet (MÉK) alakító szakbizottságok. A szakmai képviselők szerint a jövőben MÉK előírásait a külföldi termékek előállítóival szemben hatékonyabban kellene betartatni.

Ingyenes állategészségügyi oktatás víziszárnyas-tartóknak - 2019.03.18.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén tavasszal indította el a viziszárnyas-tartók számára ingyenes, állategészségügyi és járványvédelmi oktatását.

Hogyan vált sikeressé az élelmiszerpiacon az osztrák AMA-védjegy? - 2019.03.18.

Az osztrák AMA védjegyről tartottak beszámolót a közelmúltban Budapesten. A védjegyet huszonöt év alatt sikerült elfogadtatni az osztrák fogyasztókkal, akik például a tojásnál 95 százalékban védjegyes termékeket vásárolnak.

Leszavazta az EU-USA kereskedelmi tárgyalások megkezdését az Európai Parlament - 2019.03.18.

Leszavazta az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi tárgyalások megkezdéséről szóló álláspontot az Európai Parlament (EP). A strasbourgi plenáris ülésen 223:198 arányban elutasították az egyeztetések megindítására és a tárgyalási mandátumra vonatkozó dokumentumot.

Mezőgazdasági együttműködés Angolával - 2019.03.14.

Több magyar vállalat is beruházásokat hajthat végre Angolában. A Magyarország és Angola közötti gazdasági együttműködés a mezőgazdaságra is kiterjed.

Csirkék végeztek egy rókával Bretagne-ban - 2019.03.14.

Valószínűleg egy csapat csirke végzett a területükre betolakodó rókával egy északkelet-franciaországi mezőgazdasági iskola baromfifarmján.

Fellépnek az igazságtalan kereskedelmi gyakorlat ellen - 2019.03.13.

Az élelmiszerellátási-lánc legsérülékenyebb szereplői a kisvállalkozók és a gazdálkodók. Az Európai Parlament a védelmük érdekében új szabályokról szavazott március 12-én.

A baromfitermékekre bevezetnék a vámokat a Brexit után - 2019.03.13.

A brit kormány bejelentése szerint vámmentes lesz a brit importérték csaknem 90 százaléka akkor is, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból. A brit külkereskedelmi minisztérium által nyilvánosságra hozott intézkedési terv 12 hónapra szól, és célja az esetleges megállapodás nélküli Brexit üzleti és fogyasztói költséghatásainak minimalizálása. A baromfitermékekre viszont vámok lépnének életbe.

Példaértékű összefogás akadályozta meg a nagy tojásfarm megépítését - 2019.03.12.

Példaértékű összefogással sikerült megakadályozni, hogy egy német érdekeltségű társaság tojásfarmot létesítsen a Vas megyei Mikosszéplakon – nyilatkozta a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége alelnöke.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat