Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

A növényeknél lassult, az állati termékeknél gyorsult a drágulás - 2019.07.17.

A növényi termékek éves áremelkedése májusban 3,5 százalékosra mérséklődött az áprilisi 6,8 százalékosról, az élőállatok és állati termékek drágulása viszont 6,3 százalékosról 10,8 százalékosra emelkedett, így összességében a mezőgazdasági felvásárlási árak átlagosan 6,0 százalékkal voltak magasabbak a tavaly májusiaknál a 6,6 százalékos áprilisi adat után - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból. 

A vártnál nagyobb az euroövezeti infláció - 2019.07.17.

Júniusban a várakozásokkal ellentétben nőtt az euróövezeti infláció az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kimutatása szerint.

Tovább fejlődnek a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok - 2019.07.17.

Soha nem voltak olyan jók a magyar-kínai kapcsolatok, mint most - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Kína továbbra is nyitott a magyar mezőgazdasági termékek importjára.

KSH-összegzés a tavalyi agrárévről: csökkent a baromfiállomány - 2019.07.17.

2018-ban a mezőgazdaság hozzáadott értéke 5,3%-kal bővült, ezzel a GDP növekedéséhez (4,9%) 0,2 százalékponttal járult hozzá – áll a Központi Statisztikai Hivatal most megjelent, Magyarország, 2018 című összegző kiadványában. Tavaly csökkent a baromfiállomány.

Baromfitenyésztési konferencia a debreceni Farmer-Expón - 2019.07.17.

Baromfitenyésztési konferenciát is rendeznek az idei debreceni Farmer-Expón. A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Állatbetegségek, zoonózisok: július 29-ig be kell érkezniük a kérelmeknek - 2019.07.17.

Megjelent a Magyar Közlönyben az agrártárca rendelete az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, illetve az ellenük való védekezésre irányuló nemzeti programok idei finanszírozásáról. A január-június időszakra vonatkozó kérelmeknek július 29-ig be kell érkezniük a kormányhivatalokhoz, hogy a jogosultak a támogatást időben megkaphassák.

Főleg az üzemanyagárak hatottak az inflációra - 2019.07.12.

Az üzemanyagárak alakították leginkább az elmúlt hónapokban a fogyasztói árindexet - mondta Várhegyi Judit, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán.

Árpából nagyobb lesz a termés a tavalyinál - 2019.07.12.

Az őszi árpa 218 ezer hektáros termőterületének 90 százalékát már learatták, és bár a hektáronkénti 5,5 tonnás termésátlag kissé elmarad a tavalyitól, a termés a vetésterület növekedése miatt már meghaladja a 2018-ast. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) adatai szerint eddig 1,08 millió tonna termény került a raktárakba.

Szeptember elején rendezik meg a Bábolnai Gazdanapokat - 2019.07.11.

Szeptember 5-8. között rendezik meg a 32. Bábolnai Gazdanapokat, amely az idén a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) egyik társrendezvénye lesz.

Fonfos feladatokat kapott az új földügyi központ - 2019.07.11.

A Nemzeti Földügyi Központtal (NFK) újabb erős bástya jött létre, amely a magyar mezőgazdaság versenyképességét és az ezzel kapcsolatos teendők átláthatóságát szolgálja - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat