Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Hogyan változik az uniós tojáspiac? - Statisztikai adatok - 2019.01.18.

Tavaly november végén értékelte az uniós tojáspiac helyzetét a mezőgazdasági piacok közös szervezésével foglalkozó bizottság.

Energiahatékonysági pályázatokról döntött az Agrárminisztérium - 2019.01.18.

A Vidékfejlesztési Program energiahatékonysági pályázatának első körében összesen 7 milliárd forinttal támogat 128 kérelmet az Agrárminisztérium.

Csökkent a feketén foglalkoztattak száma a mezőgazdaságban - 2019.01.18.

A Pénzügyminisztérium jelentése szerint 018 januárja és szeptembere között a mezőgazdaságban is csökkent a feketefoglalkoztatás aránya.

Statisztikák az uniós baromfiszektor helyzetéről - 2019.01.17.

Az unió illetékes szakbizottsága tavaly november végén ismét foglalkozott az EU-s baromfiszektor helyzetével. A testület áttekintette a piaci folyamatokról készült statisztikákat.

A számvevők szerint nem működik jól az uniós élelmiszer-biztonsági rendszer - 2019.01.17.

Az Európai Számvevőszék új jelentése szerint, noha a fogyasztókat az élelmiszerekben található veszélyes vegyi anyagoktól megvédő uniós rendszer kellően megalapozott, jelenleg túl ambiciózusnak bizonyul. Az Európai Bizottság és a tagállamok nem rendelkeznek kellő kapacitással ahhoz, hogy a rendszer működését maradéktalanul biztosítsák.

Állatvakcinák: új központ épül Monoron - 2019.01.17.

A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. új állatvakcina-gyártó üzemet, illetve kutatási és fejlesztési központot épít a Pest megyei Monoron. A beruházást több mint 8 milliárd forintból valósítják meg.

Tovább bővülhet az agrárium hitelállománya - 2019.01.17.

Az agrárium hitelállománya tavaly szeptember végére meghaladta az 1100 milliárd forintot. Az OTP Agrár szakértői az idén a tavalyinál is nagyobb ütemű növekedésre számítanak. 

A baromfihúsok víztartalmát vizsgálta egy EU-s szakértői bizottság - 2019.01.16.

A baromfihúsok víztartalmát vizsgálta egy e célra létrehozott uniós szakértői bizottság.

Fiatal gazdák: együttműködik a NAK és az AGRYA - 2019.01.16.

Mintegy 10 millió forintból szervez szakmai programokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) a fiatal gazdák és az agrár-szakképzésben és -felsőoktásban tanulók számára.

Lassuló infláció a német gazdaságban - 2019.01.16.

Tovább lassult a fogyasztói árak emelkedésének éves üteme decemberben Németországban a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) végleges, az előzetessel megegyező adatsorának tanúsága szerint. Decemberben, az egy évvel korábbihoz képest, 1,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak, míg novemberben 2,3 százalékos emelkedést mértek. Az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal kúsztak feljebb az árak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat