Baromfi Termék Tanács
Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők Takarék - Több mint bank. Agrármarketing Centrum

Híreink

Lézerrel is lehet harcolni a madárinfluenza ellen - 2018.03.23.

Lézerfénnyel távol lehet tartani a vadon élő madarakat a baromfitelepektől egy holland fejlesztés eredményei szerint. Így nagyobb eséllyel lehet megelőzni, hogy a madárinfluenza vírusa megfertőzze a haszonállatokat is.

Tízmillió eurós fejlesztés a Sága Foodsnál - 2018.03.23.

Tízmillió eurós beruházási tervet hagyott jóvá a sárvári Sága Foods tulajdonosa. Az idén induló program eredményeként a hazai piac vezető szárnyashús-márkája tovább fejleszti a termelését, és a virsli után a baromfisonka piacon is az élre akar törni.

Fazekas Sándor szerint erős maradhat a Közös Agrárpolitika - 2018.03.22.

Jók a kilátások arra, hogy 2020 után is erős marad pénzügyileg az uniós közös agrárpolitika - fejtette ki egy túrkevei gazdafórumon Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Meghaladja a várakozásokat a bérnövekedés üteme - 2018.03.22.

Hatvanegy hónapja folyamatosan nőnek a bérek Magyarországon, a tendencia vélhetően a követező hónapokban is folytatódik - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

Erőteljesen fel kell lépni a kockázatos baromfiimport ellen - 2018.03.21.

Nem jöhet létre az Európai Unió és a dél-amerikai MERCOSUR-országok közötti szabadkereskedelmi megállapodás, amíg az újabb brazil húsbotrányt a hatóságok ki nem vizsgálják – húzta alá Erdős Norbert európai parlamenti képviselő, aki az ügyben több írásbeli kérdést is feltett az Európai Bizottságnak. A Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint fel kell lépni az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő dél-amerikai baromfihúsok importja ellen, mert a behozatal az uniós baromfiágazatot és a fogyasztókat egyaránt veszélyezteti.

2018-as tagi regisztráció: tájékoztatót és adatlapokat tett közzé a BTT - 2018.03.21.

Tájékoztatót és adatlapokat tett közzé a Baromfi Termék Tanács (BTT), amelyeket a terméktanácsi tagság megszerzéséhez kell felhasználniuk az új BTT-tagoknak. A tagság elnyeréséhez három alapvető feltételt kell teljesíteni.

Nagy az érdeklődés az uniós támogatások előfinanszírozására - 2018.03.21.

A várakozásoknál is nagyobb az érdeklődés a hazai agrárvállalkozások körében az uniós beruházási források előfinanszírozására a Takarék csoport tapasztalatai szerint.

Az idén 5 százalékkal nőhet az agrár-GDP - 2018.03.21.

Az idén továbbra is 3,8 százalékos gazdasági növekedésre és a beruházások 9 százalékos bővülésére számít a GKI Gazdaságkutató Zrt.. A társaság, inflációs prognózisát a korábban előrejelzett 3 százalékról 2,7 százalékra, a fogyasztás várható bővülését 3,5 százalékról 4 százalékra, munkanélküliségi prognózisát pedig 4 százalékról 3,7 százalékra módosította. 

Egyértelmű célokhoz kell kötni az uniós agrárpénzek felhasználását - 2018.03.20.

Előremutató és alapvető teljesítménycélokhoz kellene kötni az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) keretében folyósított támogatásokat az Európai Számvevőszék szerint. Figyelembe kell venni a jogszerűségi és szabályszerűségi előírások teljes betartására is.

Fazekas Sándor: magyar szempontból előnyös döntések születtek a KAP-ról - 2018.03.20.

Nem lehet majd migrációs célokra felhasználni a 2020 utáni uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásait a tagországok agrárminisztereinek döntése szerint. Várhatóan megmaradnak a területalapú támogatások is.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat